Nieuwe venue: The Harbour Club Theater in Amsterdam

Nieuwe venue: The Harbour Club Theater in Amsterdam

Restaurantgroep The Harbour Club is onlangs uitgebreid met een evenementenlocatie van formaat in Amsterdam: The Harbour Club Theater. De gast vindt er een restaurant, entertainment én club één. De komende maanden staan in het teken van de show VEGAS, met live-muziek, varieté acts, dj’s en topillusionist Hans Klok als boegbeeld. Wij spraken met eigenaren Joost Verhoeven en Richard van Leeuwen. Bekijk foto’s van de venue onder dit bericht.

Foto’s: SetVexy

the harbour club theater

Kunnen jullie iets vertellen over de venue?
“We wilden een eigentijdse event- venue neerzetten die we in Nederland nog niet kennen en perfect aansluit bij de huidige tijd. Dit natuurlijk met onze herkenbare signatuur. Het ontwerp komt van Joost zelf en de art paintings van Selwyn Senatori, huiskunstenaar van The Harbour Club. Zijn paintings, o.a. bij de entree met ‘It’s showtime mother fucker’ en de captains table, ook een Selwyn-kunstwerk, zijn echte eye catchers in het Theater.”

The Harbour Club Theater is genomineerd voor een Entree Award in de categorie Best New Hospitality Project. Bekijk hier alle genomineerden van de Entree Awards!

Wat gaan jullie, naast VEGAS, in deze venue programmeren?
“VEGAS is ons paradepaardje waar we trots op zijn, maar de ambitie van de locatie reikt verder dan alleen deze productie. Zo hosten we deze periode ook onder andere het jubileumfeest van de Quote 500 en het team event van TOTO Casino. We willen de venue zijn voor merken en bedrijven die een waanzinnig event neer willen zetten zoals dit nergens anders kan.”

the harbour club theater

Op dit moment speelt VEGAS, een show met Hans Klok als boegbeeld, bij jullie. Kunnen jullie daar iets over vertellen?
“VEGAS is de ultieme avond uit. Lekker eten, drinken en langzaam meegenomen worden in een andere wereld. De show is een eigentijdse ode aan de stad Las Vegas. Het videodecor is een lift in een hotel op de Strip die elk uur verder afdaalt en steeds een nieuwe ruimte (verdieping) opent. Zo ga je zonder je tafel te verlaten van cocktailbar naar restaurant en van show naar stripclub om te eindigen in de club met dj’s. Muzikaal komt er van alles voorbij, van The Rat Pack tot Tom Jones en Cher en van Beyoncé tot Martin Garrix.”

”Verder trakteren we ons publiek op internationaal variété en uiteraard een uniek optreden van Hans Klok. Hans’ show is een ware rollercoaster: dertig minuten van zijn beste repertoire, waaronder een illusie die in Nederland nooit eerder te zien is geweest. Het publiek breekt de tent af bij zijn opkomst en iedere avond opnieuw krijgt hij een staande ovatie. Hij heeft echt een stukje Vegas meegenomen naar Amsterdam. Dat voel je aan alles.”

the harbour club theater

Waarom is dit de nieuwe manier van uitgaan?
“Omdat je je niet meer hoeft te verplaatsen van bar naar restaurant naar theater en club -alles zit in één productie en wordt vanuit één venue gefaciliteerd. De gast hoeft zijn tafel niet meer te verlaten. En je voelt in alles die internationale vibe. On-Nederlands, krijgen we vaak te horen.”

Hoe trots zijn jullie op dit project en waarom?
“Trots vooral omdat we het in een tijd gebouwd hebben, waarin alles anders was, maar wij in kansen dachten. Trots, omdat Hans een internationale ster is. In Nederland zijn we nuchter maar deze man is in vele landen een grootheid dus een productie om hem heen bouwen is een ongelooflijk waardevol vliegwiel voor The Harbour Club Theater. We zijn echt iets nieuws aan het creëren en dat geeft zoveel energie. En dit is wat ons betreft pas het begin …”

Verlichting en electra: dEP de Sfeerontwerpers