Landgoed Marquette

Landgoed Marquette is ‘Beste Evenementenlocatie van het Jaar 2021’

Landgoed Marquette, bestaande uit Hotel & Chateau Marquette, is op 25 januari 2022 uitgeroepen tot beste evenementen locatie van Nederland. ‘Een fantastische opsteker de dag voordat wij onze deuren weer mogen openen’, aldus Erik Kuipervan den Berg, CEO Relaxed Hospitality Group bv (eigenaar van Landgoed Marquette).

Foto’s: Ramon Philippo

Meeting Awards

De Meeting Awards worden sinds 2006 uitgereikt aan de beste MICE-bedrijven en locaties. De awards zijn een initiatief van vakmagazine Meetings. De verkiezing vindt in zeven categorieën plaats. In november is bekend gemaakt dat Hotel & Chateau Marquette voor het tweede jaar op rij genomineerd is voor de categorie West-Nederland. Na in 2020 landelijk op de tweede plaats te zijn geëindigd levert het jaar 2021 deze historische locatie de eerste plaats op.


Landgoed Marquette

Landgoed Marquette

Landgoed Marquette bestaat uit het historische kasteel Marquette, hotel Marquette en Mr. T’s bistro bar. Het kasteel, met haar grondvesten uit 1225, bestaat uit 11 stijlkamers waar zowel zakelijke als particuliere gasten terecht kunnen voor de organisatie van evenementen zoals trainingen, congressen, recepties, etc. of familie bijeenkomsten zoals huwelijken, diners en uitvaarten. Het hotel op het landgoed telt 65 kamers.

Erik Kuiper-van den Berg, sinds 2018 eigenaar van Hotel & Chateau Marquette, is enorm trots op zijn team onder aanvoering van General Manager Gijs Goijaerts. ‘De afgelopen jaren waren natuurlijk niet makkelijk en dan tot twee keer toe in de prijzen vallen is een enorm compliment voor de inzet en veerkracht van iedereen’. ‘Ondanks de turbulente jaren die achter ons liggen zijn we altijd naar voren blijven kijken. In de afgelopen twee jaar hebben we 18 van onze hotelkamers gerenoveerd en op dit moment zijn we in voorbereiding om de rest van het hotel te renoveren. Dit moet aan het einde van dit jaar afgerond zijn’, aldus Kuiper-van den Berg.

Als ondernemer baarde Erik Kuiper-van den Berg eerder opzien met Landgoed Marquette. De financiering van de overname in 2018 realiseerde hij met crowdfunding. Een financiering die in 11 minuten was volgeschreven. In 2020 gaf hij certificaten op aandelen uit om de renovatie van het hotel & kasteel te financieren.

Top 3 ‘Beste Evenementenlocatie van het Jaar 2021’

  1. Hotel & Chateau Marquette (Goud)
  2. Wildlands Adventure ZOO Emmen (Zilver)
  3. Zuiderkerk Amsterdam (Brons)