Lancering Gault&Millau 2022 op 14 maart in Tivoli Vredenburg

Lancering Gault&Millau 2022 op 14 maart in Tivoli Vredenburg

Gault&Millau heeft een nieuwe datum en locatie voor de Gault&Millau Gidslancering 2022. Op 14 maart presenteren zij in TivoliVredenburg in Utrecht de gids en de awards. Aanvankelijk zou de nieuwe gids gepresenteerd worden tijdens de Horecava 2022, maar na de bekendmaking dat de Horecava 2022 niet dooer gaat moest naar een nieuwe locatie en datum worden gezocht.

Foto: Frans van Bragt


Gault&Millau 2022

Lancering Gault&Millau 2022 vanuit de Domstad

Gault&Millau Nederland en de Gemeente Utrecht hebben de intentie uitgesproken de komende jaren deze uitreiking vanuit de Domstad te verzorgen. Gault&Millau is altijd op zoek om de uitreiking vanuit een goed bereikbare aansprekende locatie en stad te organiseren en de gemeente Utrecht heeft de ambitie uitgesproken meer culinaire aandacht voor de stad te vragen. In deze beide doelstellingen hebben Utrecht en Gault&Millau elkaar gevonden.

“In een tijd waarbij de gastronomie en evenementen te kampen hebben met dagelijks veranderende omstandigheden zijn wij als Gault&Millau heel erg blij met de gastvrijheid en het enthousiasme voor ons event van de gemeente Utrecht. Wij kijken er enorm naar uit om onze gids na een jaar afwezigheid weer te kunnen presenteren”, aldus Godfried van der Lugt, Managing Director van Gault&Millau Nederland.

Culinaire hotspot Utrecht

Burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, is ook erg blij met de komst van het evenement in de stad Utrecht. “Voor de lokale horeca is deze periode bijzonder zwaar. Juist daarom is het geweldig dat onze stad de komende jaren het podium mag zijn voor de lancering van de Gault&Millau gids, een begrip in de gastronomische wereld. Ik hoop dat tijdens de lancering in maart mensen weer volop kunnen genieten van alles wat Utrecht te bieden heeft op het gebied van heerlijk eten en drinken. In 2022 wordt de stad 900 jaar en ik kan me geen mooier moment bedenken om van Utrecht een culinaire hotspot te maken en daarmee de aantrekkingskracht van de stad en regio te vergroten”, aldus Dijksma.

Digitale gids 2022

De gids van 2022 zal alleen een digitale update krijgen. Er is heel veel veranderd en Gault&Millau Nederland ontvangt nog dagelijks personele mutaties en aanpassingen in openingstijden, concept en aanbod. Gault&Millau Nederland verwacht dat dit voorlopig ook nog niet ten einde is en op deze wijze kunnen ze zo goed mogelijk inspelen op de actualiteit. Hierbij geven ze de voorkeur aan de kwaliteit boven de kwantiteit. “Wij verwachten over het grootste gedeelte van de gids een update te kunnen presenteren waarbij de focus zal liggen op nieuwe restaurants, de restaurants waarbij het concept is veranderd of waarbij andere mutaties hebben plaats gevonden”, aldus Gault&Millau Nederland.

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de horeca? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!