Regelgeving

KHN: ‘Open héle horeca bij stap 3’

Vanwege de aanhoudende daling in de ziekenhuizen en de teststraten wordt stap 3 van het openingsplan mogelijk vervroegd. Restaurants mogen dan vanaf 5 juni weer open. KHN wil dat de hele horeca binnen open gaat, dus ook cafés. “We blijven hier vol op inzetten, tijdens de gesprekken met het kabinet deze week.”

Heropening: ‘Hele horeca moet open’

De coronadeskundigen zijn optimistisch over de laatste ontwikkelingen, dus mogelijk wordt stap drie van het openingsplan naar voren gehaald en mogen restaurants vanaf 5 juni weer open. Branchevereniging KHN pleitte eerder al voor 2 juni als ingangsdatum. “Iedere verruiming is welkom, maar om écht het verschil te maken, moet de hele horeca open, ook binnen.”

horeca khn

Geen onderscheid

Bij de definitieve besluitvorming is het volgens KHN belangrijk dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen ‘horeca voor uit eten’ en ‘overige horeca’. “Alle horeca moet uiterlijk bij stap drie ook ‘binnen’ open kunnen. Deze week hebben we opnieuw volop een hotline met overheid om dit te bewerkstelligen en hier gaan we ook vol mee door.”