Wils Bakery Café

Joris Bijdendijk opent Wils Bakery Café in A’dam: ‘bourgondisch zusje van Wils*’

Joris Bijdendijk opent een nieuwe zaak aan het Amsterdamse Stadionplein. De horecagelegenheid, die Wils Bakery Café gaat heten, wordt een combinatie van een bakkerij en een bistro. Met dit concept wil de chef het bourgondische zusje van sterrenrestaurant Wils neerzetten, dat zich op de derde verdieping van het gebouw bevindt.


Wils Bakery Café

Wils Bakery Café

“Het team van Wils barst van de kennis en daar wilden we meer mee doen. Tijdens de lockdown zijn we gaan experimenteren met de verkoop van brood en patisserie en dat werd een groot succes. Dat was voor ons een eye-opener”, vertelt Bijdendijk. “We zijn direct naar de tekentafel gegaan en bedachten samen een bakery café, een plek waar het ambacht van een bakkerij en de gezelligheid van een Franse bistro samenkomen.”

Waar restaurant Wils* en Wils Bakery Café op veel vlakken van elkaar verschillen, ziet de 37-jarige chef ook overeenkomsten: “Beide zaken ademen het vakmanschap dat wij in ons team hebben, dat is echt de gemene deler. In het restaurant ervaar je dat in een wat exclusievere sfeer tijdens een uitgebreide lunch of diner, terwijl je de bakery café zonder reservering binnenloopt en neerploft voor een broodje van onze bakker Max met een glas wijn van sommelier Barbora. Of, afhankelijk van het tijdstip, voor een kop koffie met patisserie van onze patissier Tania.”Wils*

Wils*, het fine dining restaurant boven Wils Bakery Cafe, opende zijn deuren in oktober 2019 op het dak van Move Amsterdam, naast het Olympisch Stadion. Blikvanger van de zaak is de open vuurplaats, waar door het hele team in gekookt wordt. In maart 2021 werd het restaurant beloond met een Michelinster.

De nieuwe zaak zal in eerste instantie van woensdag tot en met zaterdag vanaf het middaguur geopend zijn voor lunch, borrel en diner. De menukaart wordt gekenmerkt door klassieke lunch- en broodgerechten zoals de Reuben Sandwich, een aspergequiche en paté en croute. Daarnaast serveren Bijdendijk en team er hun beste uitvoeringen van een schnitzel, slavink en softijs. Ook kan er in de bakkerij zelf brood, patisserie en lunch to go gekocht worden. De opening van Wils Bakery Café staat gepland op woensdag 2 februari 2022.