illy partner van The World’s 50 Best Restaurants

illy partner van The World’s 50 Best Restaurants

illycaffè heeft haar samenwerking met The World’s 50 Best Restaurants vernieuwd. Na een stop van een jaar als gevolg van de pandemie in 2020 is één van ’s werelds gastronomische evenementen terug, met een prijsuitreiking op 5 oktober in Antwerpen.


The World’s 50 Best Restaurants

The World’s 50 Best Restaurants

De lijst van de 50 beste restaurants wordt samengesteld op basis van de stemmen van de World’s 50 Best Restaurants Academy, die bestaat uit meer dan 1.000 internationale deskundigen uit de restaurantsector.

De lijst is opgesplitst in 26 afzonderlijke regio’s over de hele wereld. Elke regio heeft zijn eigen stempanel van 40 leden, waaronder een voorzitter. Jaarlijks wisselt minimaal 25% van de panelleden uit elke regio. De jury in elke regio bestaat uit culinaire schrijvers en recensenten, chef-koks, restaurateurs en fijnproevers die elk 10 stemmen hebben. Een gezaghebbende gids voor de huidige trends in de gastronomie en de beste bestemmingen voor haute cuisine-ervaringen.


Hoofdrol voor illy

De 100% Arabica illy-blend zal de hoofdrol spelen in elk officieel evenement dat tussen 3 en 5 oktober plaatsvindt, zoals 50 Best Talks en het Chefs’ Feast, met als hoofdevenement: The World’s 50 Best Restaurants 2021 in het Flanders Meeting and Convention Centre (FMCCA) in Antwerpen.

De nieuwe versie van de Personal Blender zal bij deze gelegenheid voor het eerst worden gepresenteerd. Dit zal een nieuwere, kleinere en snellere versie zijn van de door illy gepatenteerde machine die tijdens de Expo van Milaan in 2015 op de Coffee Cluster werd getoond. Dankzij de steun van docenten van de University of Coffee zullen gasten hun persoonlijke interpretatie kunnen maken van illy’s unieke 100% Arabica-melange, door de 9 ingrediënten te mixen en matchen om hun persoonlijke voorkeur qua aroma en smaak weer te geven.


Drie sterren


Een voorproefje van het potentieel van een buitengewone machine die alleen chef-koks die deel uitmaken van het illy Chef Ambassador-programma kunnen leren kennen en ervaren in de illy kantoren in Triëst of Milaan, door hun eigen persoonlijke melange te creëren. Tot nu toe heeft slechts een klein aantal chef-koks wereldwijd, met de hulp van illy, een eigen persoonlijke blend gecreëerd om hun gasten een unieke en exclusieve ervaring te bieden aan het einde van de tasting-menu’s van hun restaurants. Een van hen is de Antwerpse drie-Michelinsterren Chef Ambassador, Viki Geunes.

“We zijn blij dat we onze samenwerking met The World’s 50 Best Restaurants kunnen vernieuwen, die wereldwijde excellentie in de wereld van gastronomie vertegenwoordigt. Dit omdat we er sterk van overtuigd zijn dat evenementen van dit belang een cruciale showcase zijn om het herstel in de restaurant- en horecasector in zijn geheel te stimuleren”, vertelt Massimiliano Pogliani – CEO van illycaffè.

“Dit is een buitengewone kans om de cultuur van onze koffie te promoten in de wereld van gastronomische restaurants en samen te werken met de toonaangevende internationale chef-koks, die de passie voor uitmuntendheid en duurzame kwaliteit delen wat al meer dan 85 jaar een van de kenmerken van illycaffè is.”