Petit Latour

Huis ter Duin opent tijdelijke champagnebar Petit Latour

Deze week opende Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk een tijdelijke champagnebar: Petit Latour. Petit Latour is een samenwerking tussen Grand Hotel Huis ter Duin en Ruinart en is geopend tot februari 2022. Bekijk de foto’s van de champagnebar onderaan dit bericht.

Stijlvolle champagnebar Petit Latour

De stijlvolle champagnebar is gevestigd op de eerste verdieping van het iconische hotel Huis ter Duin en geopend tot eind februari volgend jaar. Bij Petit Latour is het mogelijk om verschillende bijzondere champagnes te bestellen met bijpassende Franse gerechtjes, zoals crostini's met zalm en Gillardeau-oester met champagne-mignonette. De bites zijn speciaal gecreëerd door chef Marcel van Lier van grote broer Latour, het door een Michelinster bekroonde restaurant van Huis ter Duin.

Op de kaart van Petit Latour staan verschillende champagnes die zowel per glas als per fles te bestellen zijn, zoals Ruinart Blanc de Blancs. Ook een zeer exclusieve champagne als Dom Ruinart Blanc 2009 is verkrijgbaar per glas, wat een unicum is. Naast champagnes staat een selectie van wijnen en cocktails op het menu. De champagnebar in het klassieke hotel is niet alleen geopend voor hotelgasten, maar richt zich juist ook op mensen van buiten het hotel.

Ruinart

Petit Latour is een samenwerking tussen Grand Hotel Huis ter Duin en Ruinart. Ruinart is het oudste nog bestaande champagnehuis ter wereld. Het werd opgericht door monnik Dom Ruinart, een monnik met een vooruitziende blik. Hij voorzag dat bubbelwijn een groot succes zou worden.