Hotel vondice in Amsterdam is geopend
Foto Vondice

Hotel vondice in Amsterdam is geopend

Op het Zeeburgereiland in Amsterdam opende Martijn van den Dobbelsteen een bijzonder hotel. Vondice is een klein huisje en architectonisch hoogstandje, midden in de stad. TANK tekende het interieur, de buitenkant werd aangepakt door Dorens Architects. Bekijk foto’s van het hotel onder dit bericht.

Vondice Amsterdam: klein huisje

vondice amsterdam

Het gebouwtje is van binnen gestript – er is 10.000 kilo beton weggehakt – en met natuurlijke materialen weer opgebouwd. Bijna alles in vondice is hergebruikt of handgemaakt. Vondice is een eigen kleine huisje midden in de stad.

Het gebouwtje is 21 meter lang en heeft twee verdiepingen. De hoofdslaapkamer in de oude machinekamer op de eerste verdieping heeft een bed van twee bij twee meter van hout en staal met een luxe compleet natuurlijk matras. Op de begane grond zijn op de plek waar de schoepen zaten een grote badkamer en een keuken met loungehoek gemaakt.

Wil je op de hoogte blijven van meer horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vondice Amsterdam: bijzondere symetrische vorm

vondice amsterdam

Er is met de bijzondere, symmetrische vorm van het voormalige gemaal meegebouwd. Zo zijn er in de ruimtes onder de trap twee slaapplekken voor kinderen gecreëerd. Het lijken holletjes, die met elkaar zijn verbonden door een gat in het beton.
De oude stalen roosters zijn nu zonweringen op het glazen dak. De wanden zijn opgebouwd uit natuurlijke materialen zoals leemstuc en Hollands eikenhout. De betonnen treden van de trap – die net als het bed lijken te zweven – zijn stuk voor stuk gegoten en gelegd.

Zonnig balkon

Buiten heeft vondice een terras van hardhout en een parkeerplaats op eigen terrein. Vanaf de eerste verdieping stap je op het zonnige balkon. Aan de noordzijde kijk je uit over het Buiten IJ en de Oranjesluizen. Aan de zuidkant ligt de grootste skatebaan van Europa.

Vondice is gemaakt in industrieel erfgoed. Het is te vinden in een voormalig slibvijzelgemaal. Hier vond de laatste fase van waterzuivering plaats. In de jaren ‘70 is de waterzuiveringsinstallatie gebouwd en in 2006 weer ontmanteld, omdat De Sportheldenbuurt er moest komen.

 

Tags: 

Gerelateerd nieuws