Hotel âme is het nieuwste hotel van Rotterdam

Gasten die van kalmte, rust en eenvoud houden, kunnen sinds kort terecht bij hotel âme in hartje Rotterdam. Er zijn veertien kamers, een café en een conceptstore met Japanse accessoires en zelfgemaakte keramiek. Eigenaren zijn de zussen Marleen en Ling Wang en het echtpaar Angel en Manfung Cheung-Kwok. Bekijk onder dit bericht meer foto’s.

 

Hotel âme: kamers, café en conceptstore

Hotel âme is gesitueerd in een prachtig neoclassicistisch gebouw uit de negentiende eeuw, aan het Eendrachtsplein in hartje Rotterdam. Er zijn veertien kamers, een café en een conceptstore met Japanse accessoires en zelfgemaakte keramiek van mede-eigenaar Angel Cheung-Kwok.

Het interieur wordt gekenmerkt door hoge plafonds en art nouveau-elementen, gecombineerd met Japanse en Scandinavische accenten. Juist die combinatie van historische, klassieke elementen met moderne, natuurlijke materialen en aardse kleuren is wat de eigenaren aanspreekt.
 

Hotel âme: de eigenaren

De zussen Marleen en Ling Wang, zelf afkomstig uit de hotellerie, en het echtpaar Angel en Manfung Cheung-Kwok gingen vier jaar geleden als vrienden samen het avontuur aan. De laatste twee zijn verantwoordelijk voor het interieur en vertellen: “Naast dat het heel fijn is om hier te overnachten, is het ook een plek om geïnspireerd te raken. Tijdens onze reizen proberen we altijd fijne plekjes te vinden waarmee wij onszelf kunnen identificeren.”

”Tijdens onze reizen proberen we altijd fijne plekjes te vinden waarmee wij onszelf kunnen identificeren. Of het nu gaat om een bepaalde esthetiek, vakmanschap, of een inspirerende sfeer. Die way of life willen wij graag met âme overbrengen."

Hotel âme is genomneerd voor een Entree Award in de categorie Best New Hotel < 50 rooms. Bekijk hier alle andere genomineerden!

Tags: