Horecava 2022

Horecava 2022 schuift door naar het voorjaar

Vakbeurs Horecava 2022 wordt verplaatst naar een nader te bepalen datum in het voorjaar. Dit besluit heeft de organisatie, in afstemming met de horecabranche, genomen.

Horecava 2022 verplaatst naar voorjaar

Horecava staat bekend als dé toonaangevende Horeca vakbeurs in Nederland, met een volledig en kwalitatief aanbod voor de gehele branche, waar fysiek verbinden en gastvrijheid centraal staan. Door de huidige omstandigheden in - en de druk op - de markt, kan dit onvoldoende gewaarborgd worden.

De afgelopen dagen zocht het Horecava-team actief het gesprek op met partners en brancheorganisaties om de huidige situatie en de impact voor eenieder in kaart te brengen. Hieruit komt duidelijk naar voren dat de markt dusdanig onder druk staat, dat het gekozen moment waarop Horecava 2022 zou plaatsvinden niet de juiste is. Carlijn Groen – Wijnmalen (Director Food Horecava) licht toe: “Een zeer heftige beslissing, we hadden het zo graag anders gezien en wilden zo graag met een prachtig fysiek evenement het nieuwe jaar aftrappen. Maar we kiezen ervoor om vanuit solidariteit, verantwoordelijkheid en marktleiderschap Horecava te verschuiven. Als Horecava positioneren we ons middenin deze mooie branche. We zijn er op gericht alle ondernemers iets te bieden: van kennis tot kunde, van ontmoeten tot zaken doen. Met de aanhoudende druk op de markt kunnen we in deze tijd niet het event neerzetten zoals wij dat voor ogen hebben.”

Komende dagen worden alle voor Horecava 2022 ingeschreven exposanten en partners persoonlijk met deze boodschap benaderd. Medio december volgen nadere berichten over de plannen voor 2022. Ook deze zullen in samenspraak met de markt tot stand komen. Het besluit om Horecava 2022 te verplaatsen heeft verder geen gevolgen voor andere vakbeurzen die door RAI georganiseerd of gefaciliteerd worden.