Horecava 2022 geannuleerd

Horecava 2022 geannuleerd, in 2023 weer fysiek evenement

De organisatie achter Horecava heeft in nauw overleg met de horecabranche besloten om de vakbeurs geen doorgang te laten vinden in 2022, de Horecava 2022 is geannuleerd. Alle informatie omtrent de annulering en Horecava 2023 is te lezen in onderstaand bericht.

Horecava 2022 geannuleerd

De organisatie achter Horecava heeft in nauw overleg met de horecabranche besloten om de vakbeurs geen doorgang te laten vinden in 2022. Een beslissing die onlosmakelijk verbonden is met de huidige situatie in de branche. De horeca heeft het de afgelopen twee jaar zwaar voor de kiezen gekregen en de druk op de ondernemer blijft ook de komende tijd onverminderd groot. Deze omstandigheden maken de organisatie van een kwalitatief, fysiek evenement ondoenlijk en onwenselijk.

Carlijn Groen – Wijnmalen (director Food Horecava): “Na vele gesprekken en analyses van diverse scenario’s, hebben we met pijn in ons hart het definitieve besluit genomen om Horecava 2022 te annuleren. Een beslissing die ons zwaar valt maar waarvan we denken dat het op dit moment het enige juiste is.” Carlijn vervolgt: “Deze beslissing hebben we in afstemming met de branche genomen. De horeca heeft het de afgelopen twee jaar zwaar te verduren gekregen in de pandemie en de druk op de branche is en blijft ook komende tijd onverminderd groot. De focus voor de horeca ligt de komende tijd meer dan ooit bij de gast, de onderneming en het opstarten van het terrasseizoen in het voorjaar. Een Horecava organiseren nadat het terrasseizoen is begonnen is voor de branche niet wenselijk. Het annuleren van de 2022 editie is daarom de enige juiste keuze”.

Komende dagen worden alle voor Horecava 2022 ingeschreven exposanten en partners persoonlijk met deze boodschap benaderd. De organisatie heeft besloten om vanaf januari 2022, met commitment van de markt, te starten met het bouwen aan een fysiek evenement voor 2023. Horecava 2023 vindt plaats van 9 tm 12 januari 2023.