Horecaondernemer Daan Smeltzer aan de slag bij adviesbureau First Mate

Horecaondernemer Daan Smeltzer aan de slag bij adviesbureau First Mate

Daan Smeltzer verruilt zijn leven als horecaondernemer (onder andere STAN&CO, FIG en ROOST aan de Singel in Utrecht) als een baan bij adviesbureau First Mate. Zijn ervaring als ondernemer, netwerk en energie gaat hij nu inzetten om andere hospitality organisaties en ondernemers verder te brengen.


daan smeltzer
Daan Smeltzer en Michiel van Noort

Daan Smeltzer: ‘Keuze om te stoppen als ondernemer’


Daan Smeltzer licht zijn keuze toe: “Na een onwijs mooie carrière met mijn poten in de klei van de allergaafste branche is het nu tijd voor wat anders. De laatste twee coronajaren hebben de keuze om als ondernemer te stoppen zeker versneld. In de toekomst wil ik graag andere ondernemers, ontwikkelaars, vastgoedpartijen en leveranciers helpen en adviseren. Voornamelijk op het gebied van inspiratie, conceptontwikkeling, duurzaamheid en praktische implementatie zal ik mijn ervaring goed in kunnen zetten. Bij First Mate ervaar ik dezelfde passie voor de hospitality en kan ik bouwen op hun gedegen expertise.”

Michiel van Noort, eigenaar van First Mate Hospitality Consultants is blij met de komst van Smeltzer: “De collega’s bij First Mate hebben allemaal met hun voeten in de klei van de hospitality branche gestaan en dit draagt bij aan de kwaliteit van de adviezen die wij geven op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Met de komst van Daan en de persoonlijkheid, kennis en ervaring die hij meebrengt maken we een mooie volgende stap in de ontwikkeling van onze ambitieuze adviesorganisatie. Daan zal zich voornamelijk gaan bezighouden met inspiratiesessies, conceptontwikkeling en operationele begeleiding van ondernemers in de horeca en leisure.”

Over First Mate


First Mate Hospitality Consultants heeft specialistische kennis van de horeca, foodservice en leisurebranche en zet deze in voor vastgoed partijen en ondernemers, bedrijven, organisaties en instellingen die hierin actief zijn of hieraan zijn verbonden. Wij onderzoeken, adviseren, ontwikkelen concepten en begeleiden partijen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Dit doen wij o.a. door de inzet van onze deskundige adviseurs, ervaren interim- & projectmanagers en door gebruik te maken van ons grote relevante netwerk van ondernemers en toeleveranciers.

Over Daan Smeltzer

· Geboren 1980 te Eindhoven
· Horecaondernemer: STAN&CO. Utrecht, FIG Food & Gym Bar, ROOST aan de Singel
· Redactie Food Inspiration Magazine
· Bestuurslid Koninklijke Horeca Nederland afdeling Utrecht
· Wegwijzer bij “De Wegwijzers” Inspiratiereizen voor hospitality professionals