Horeca moet vanaf 28 nov om 17.00 uur dicht

Horeca moet vanaf 28 nov om 17.00 uur dicht

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) hebben vrijdag 24 november nieuwe maatregelen aangekondigd, om de coronacijfers in te dammen. De nieuwe regels gelden vanaf zondag 28 november om 5.00 uur tot in ieder geval zaterdag 18 december.

Dit zijn de nieuwe regels voor horeca:

  • Er geldt een sluitingstijd voor alle locaties en evenementen tussen 17.00 en 05.00 uur.
  • 1,5 meter afstand is verplicht voor alle volwassen vanaf 18 jaar.
  • 1,5 meter afstand en een mondkapje wordt verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt. Zoals in de horeca, in bioscopen en theaters. Dit heeft effect op het aantal bezoekers. Er kunnen minder mensen binnen zijn.
  • 1,5 meter afstand en een mondkapje wordt verplicht op doorstroomlocaties, bijvoorbeeld op beurzen. Dit heeft effect op het aantal bezoekers. Er kunnen minder mensen worden toegelaten.


horeca

Deze maatregelen komen bovenop de adviezen en regels die op dit moment al voor iedereen gelden zoals:

  • een maximale groepsgrootte van 1250 mensen in grote zalen; en
  • de inzet van het coronatoegangsbewijs en vaste zitplaats in de horeca en de cultuursector.

Deze maatregelen gaan in op zondag 28 november om 05.00 uur. Ze gelden in ieder geval tot 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

Uitbreiding steunpakket


Het kabinet ziet dat de strengere maatregelen grote gevolgen hebben voor ondernemers en werkenden en breidt daarom het steunpakket fors uit. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en verhoogt het kabinet de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Met deze uitbreiding is bijna € 2,2 miljard gemoeid.