loungeclub Valencia

Drie ondernemers uit Deventer openen loungeclub Valencia

Drie ondernemers uit Deventer; Max Hertzdahl van Jackies, Michaël Hoeksema van No11 en Valentijn Bergers van The Lemon Tree openden op 1 december loungeclub Valencia in het havenkwartier. De loungeclub is een plek die het gevoel van de stad Valencia na moet laten bij de mensen.

De basis

In de afgelopen twaalf jaar werden de collega’s, compagnons en goede vrienden. Op het strand van Curaçao, tijdens the golden hour stonden de mannen te dromen. ‘Hoe geweldig zou het zijn als we met z’n drieën een loungeclub openen? Als we een plek creëren waar we dit gevoel, wat wij nu voelen, kunnen herbeleven. Kunnen delen met alle typen mensen. Op ieder moment van de dag, op ieder moment van het jaar. Of het nou zomer of winter is, summer all year.


loungeclub Valencia

Valencia

De loungeclub draagt niet voor niets de naam van een stad waar dit gevoel leeft. Dwars door alle straten heen. Vanaf de moderne haven tot aan het kleinste pleintje in het oudste deel van de stad. Valencianen weten hoe te genieten. Geen grote borden vol poespas maar fijne tussengerechten om te delen. Dat is ook de toon die chef Bart Leussink zet in Valencia. Samen met zijn vriendin Janiek van den Broeck speelt hij een grote rol in de gloednieuwe beachclub.

Toevoeging aan Deventer

Dit was er nog niet in de stad. Een mediterraans sfeertje. Een plek waar je samenkomt. Je kunt hier binnenlopen voor een drankje of om in een luxe maar toch laagdrempelige sfeer te tafelen met tapas. We zitten aan een haven er is industrie en er zijn schitterende appartementen, een gebied dat helemaal in ontwikkeling is. Het Havenkwartier is een ruig stukje Deventer. Dat restaurant De Zwarte Silo hiernaast onlangs is geopend gaf het gebied ook al een mooie impuls. Wij willen daar nog een schepje bovenop doen met onze vierde horecazaak.’’


loungeclub Valencia

Personeel

Ondanks dat de landelijke personeelskrapte voor problemen in de horeca zorgt. Heeft Valencia meer dan veertig nieuwe medewerkers aangenomen. ‘Ze komen eigenlijk overal vandaan. Uit Deventer, Zwolle, Amsterdam maar in de keuken loopt ook iemand uit Almere.’