DoubleTree by Hilton Sittard na grote verbouwing geopend

DoubleTree by Hilton Sittard na grote verbouwing geopend

DoubleTree by Hilton Sittard is het eerste Nederlandse Hilton Hotel die buiten de Randstad is gevestigd en heeft vorige maand de eerste gasten verwelkomd. Na een ingrijpende verbouwing en een uitstel van een jaar - vanwege de corona-crisis - zijn de deuren van het hotel geopend op 15 december 2021. Bekijk de foto’s van het hotel onder dit bericht.

DoubleTree by Hilton Sittard

DoubleTree by Hilton Sittard in ‘Het Kleesj’

DoubleTree by Hilton Sittard is gevestigd in het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard. Het gebouw, die ‘Het Kleesj’ in de volksmond heet, stond sinds 2009 leeg en kreeg pas in 2019 zijn nieuwe, huidige bestemming. Het uit 1908 daterende pand is eigendom van projectontwikkelaar Mulleners Vastgoed uit Echt. Die kocht ‘Het Kleesj’ ruim twee jaar geleden voor 1,2 miljoen euro van de gemeente Sittard-Geleen. Onder leiding van de Sittardse architect Iwan Povse is het ingrijpend verbouwd.

Het hotel – in het centrum van de stad, op loopafstand van het station - omvat negentig kamers, enkele bijzondere vergaderruimtes en een eigen restaurant (The College). Het richt zich zowel op het internationale zakenleven (onder meer Brightlands) als op toeristen in de euregio.

Hilton Worldwide

Moederbedrijf Hilton Worldwide telt momenteel ruim 5600 hotels, verdeelt in 113 landen en voert op dit moment zestien brands, waaronder DoubleTree by Hilton. Een groot deel daarvan omvat hotels in het luxe-segment, met Waldorf Astoria Hotels & Resorts – met in Nederland een vestiging aan de Herengracht in Amsterdam - als absolute uitschieter.

DoubleTree by Hilton Sittard is het dertiende hotel in Nederland onder het DoubleTree by Hilton merk. Zeven daarvan zijn gevestigd in Amsterdam. Hotels van de internationale keten zijn in Nederland verder te vinden in Den Haag, Leiden, Rotterdam, Soestduinen en op Schiphol.

Uitgestelde opening

Over belangstelling voor zijn jongste aanwinst heeft Martin Hendricks, algemeen directeur van Black Label Hotels, het bedrijf dat het nieuwe Sittardse luxe hotel exploiteert allerminst te klagen. ,,De eerste boekingen waren al vrij snel binnen”, vertelt hij trots. Ook het bedrijfsleven is enthousiast. We hebben al diverse contracten kunnen afsluiten met belangrijke zakelijke partners in dit deel van Limburg.”

De opening van DoubleTree by Hilton Sittard stond oorspronkelijk gepland voor 2020. Dat dit streven niet is gehaald, is voor een belangrijk deel het gevolg van de coronacrisis. ,,Daarnaast stelt het moederbedrijf op allerlei gebieden de allerhoogste eisen die maar denkbaar zijn. Volkomen terecht, want het gaat hier om een wereldmerk waarop internationale gasten moeten kunnen vertrouwen. Dat wij door alle strenge standaardprocedures zijn gekomen, zegt denk ik genoeg.”

Op de hoogte blijven van alle trends in de horeca? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Tags: