foodservice award 2022

Dit zijn de genomineerden van de Foodservice Award 2022

De genomineerden voor de ‘Foodservice Award 2022’ verkiezing zijn bekendgemaakt. Twintig foodservice bedrijven maken kans op een (categorie)prijs. Tijdens deze bijzondere editie, waarbij de meeste deelnemers (gedeeltelijk) gesloten zijn geweest, is er meer dan 21.000 keer gestemd. De verkiezing is een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava en werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Verschillende categorieën

De prijzen van de ‘Foodservice Award 2022’ worden dit jaar uitgereikt in verschillende categorieën. Dit zijn de categorieën: Fastservice, Klassieke Horeca, Leisure, Marktkramen, Snackbars, Speciaalzaken, Thuis eten, To go en Warme Maaltijdberzorging. Tijdens de verkiezing is er een onderscheid gemaakt tussen bezorgplatforms of thuis eten en fysieke foodservice bedrijven. Bestelgemak, kwaliteit en prijs bleken bij de bezorgplatforms of thuis eten categorieën het belangrijkst te zijn. Bij de fysieke foodservice bedrijven werd kwaliteit, prijs en assortiment als belangrijk beschouwd.

Bekendmaking van de winnaars

Normaliter zouden de winnaars op 12 januari 2022 bekend worden gemaakt op de Horecava. Aangezien dit door de huidige maatregelen niet door kon gaan, is er een alternatief gezocht en worden de winnaars feestelijk bekendgemaakt op 10 maart 2022. De genomineerden krijgen bericht over de manier waarop dit wordt gedaan.

Naast de categoriewinnaars wordt ook de winnaar van de overall titel bekend gemaakt. De overall winnaar is de categoriewinnaar met het hoogste eindcijfer. Winnaars mogen een jaar lang de titel 'Foodservice Award' binnen de categorie dragen.

Genomineerden ‘Foodservice Awards 2022’

Dit zijn de genomineerden van de ‘Foodservice Awards 2022’. De genomineerden zijn op alfabetische volgorde ingedeeld in de 9 verschillende categorieën:

Fastservice:
Domino’s Pizza
McDonald’s

Klassieke Horeca – Out of Home
Brownies&Downies
La Place

Leisure
Efteling
Landal Greenparks

Marktkramen
De Kaaskoning
‘t Stoepje

Snackbars
FEBO
Kwalitaria

Speciaalzaken
De Keurslager
Zuivelhoeve

Thuis eten
Allerhande Box
Hello Fresh
Vegan Masters

To Go
Ah to Go
La Place
Starbucks
Subway

Warme maaltijdbezorging
Domino’s Pizza
Kwalitaria