Deus Cantina Amsterdam

Deus Ex Machina in Amsterdam heropend als Deus Cantina

Deus Ex Machina, een Australisch (kleding)merk, streek in 2019 neer aan de Amsterdams gracht met een winkel (Deus Store) en restaurant. Inmiddels is het restaurant van 750 vierkante meter verbouwd en is op 14 oktober heropend als Deus Cantina. Bekijk meer foto's onder het bericht.

Foto’s: Tristan Fopma

Deus Cantina Amsterdam

Het restaurant

Het restaurant van maar liefst 750 vierkante meter werd afgelopen tijd grondig verbouwd en in oktober heropend als Deus Cantina. De oprichters Carby Tuckwell en Dare Jennings zien het als een hang out waar je de hele dag terecht kunt. Het interieur is geïnspireerd op de andere locaties in onder andere Sydney en Milaan en op Bali. Binnen treft de gast vooral een mix van hout, bamboe, metaal en heel veel groen.

Aan de muur hangt het iconische Deus-artwork en overal staan motor- en surfattributen. Naast ‘The Deck’ (met uitzicht op de gracht), het restaurant, de Jungle Room, het terras en de grote ‘Bricklane Bar’, zijn er drie sfeervolle, afsluitbare ruimtes. Ook kun je achter in de zaak aanschuiven bij de chefs in de Garage Kitchen.

Deus Cantina Amsterdam

Over Deus

Deus Ex Machina streek in 2019 neer aan de Amsterdams gracht met een winkel (Deus Store) en restaurant. Deus Ex Machina (God van de Machine) beschrijft zichzelf als meer dan een kledingmerk: een way of life, een cultuur. Deus (“deej-oes”) is in 2006 in Australië ontstaan, niet alleen uit het idee om custom onderdelen en hand gebouwde motors te verkopen, maar vooral om creativiteit en zelfexpressie te stimuleren en te vieren. De Deus-filosofie gaat terug naar de tijd dat motorrijden, surfen, skateboarden nog niet mainstream waren. Én terug naar de basis van ‘la machina’, en de fun ervan. Inmiddels heeft Deus niet alleen de surf- en moto community, maar ook de wereld veroverd. Er zijn nu twaalf ‘Deus tempels’ in onder andere Berlijn, Biarritz, Sydney, Bali, Los Angeles, Tokyo, Milaan en Kaapstad.