Lichttoren
Branchenieuws

De Lichttoren wordt Café Restaurant Eindhoven

Na jaren in handen te zijn geweest van ondernemers buiten Eindhoven wordt restaurant USINE, gevestigd in de iconische Lichttoren, overgenomen door de Eindhovense ondernemer Rob Bongers - van het consultancy bureau Horeca Development. Zijn doel; een café-restaurant realiseren vóór Eindhovenaren, dóór Eindhovenaren. Naast een café en restaurant, komen er op deze plek ook een branderij, brouwerij en een bakkerij. Het vernieuwde concept opent half oktober haar deuren.

Illustratie: Maarten Wijnen
Foto: Norbert van Onna

De Lichttoren

Het restaurant wordt organisch en gefaseerd getransformeerd en krijgt ook een nieuwe naam: Café Restaurant Eindhoven. Het komt in handen van lokale ondernemers die de stad en haar steeds internationaler wordende karakter goed kennen en begrijpen. Het zal een plek worden waar verbindingen worden gelegd. De ontmoetingsplek van de stad waar iedereen zich welkom voelt. Eind 2021 zal de volledige transformatie naar verwachting voltooid zijn.

Meer dan een restaurant

Café Restaurant Eindhoven zal bestaan uit een café- en restaurantgedeelte met daar omheen een brouwerij, branderij en bakkerij. Deze drie ondernemingen zijn lokaal geworteld, staan voor ambacht en goede kwaliteit én zullen samen met het restaurant gaan werken als een klein ecosysteem, waarbij producten elkaar versterken en worden gecombineerd. De bedrijvigheid in deze zelfstandige concepten zorgen de hele dag voor reuring en een bijzondere dynamiek. Doordat de bakkerij al in de ochtend haar deuren opent, is Café Restaurant Eindhoven van vroeg tot het einde van de avond relevant. De keuken van het restaurant zal aantrekkelijke en smaakvolle gerechten serveren die enerzijds traditioneel en herkenbaar zijn, maar anderzijds ook werelds en vernieuwend. Het streven is om de herkomst van de ingrediënten inzichtelijk te maken en deze primair lokaal te verkrijgen.

Investeren in Café Restaurant Eindhoven

Een deel van de financiering van de overname zal voortkomen uit de uitgifte van certificaten. Eenieder die zich betrokken voelt bij Café Restaurant Eindhoven is vrij om te investeren in één van de 100 certificaten, die elk € 5000 bedragen. Er zullen twee typen certificaten worden uitgegeven - blauw en groen. Het blauwe certificaat keert jaarlijks dividend uit en bij het groene certificaat wordt een deel hiervan gedoneerd aan stichting Café Restaurant Eindhoven. Alle groene certificaathouders bepalen tezamen in welk lokaal, maatschappelijk initiatief wordt geïnvesteerd. Interesse tonen in de certificaten kan hier.