Shaffy Restobar

Cultuurhuis Felix Meritis opent Shaffy Restobar

Felix Meritis opent vandaag, op 28 september, een nieuwe horeca hotspot genaamd Shaffy Restobar, vernoemd naar acteur en zanger Ramses Shaffy, bekend om zijn Nederlandse liedjes en spraakmakende levensstijl. Het fine dining Felix Restaurant verhuist daarmee uit het prachtige pand.

Shaffy Restobar

Felix Restaurant

In maart 2020, enkele succesvolle weken na opening, moest Felix Restaurant sluiten vanwege de pandemie. “We hebben deze moeilijke periode juist benut om het bestaande concept eens goed onder de loep te nemen. We kwamen tot de conclusie dat fine dining niet volledig aansloot bij het laagdrempelige Felix Meritis en zijn jonge programmering”, aldus Clayde Menso, directeur van Felix Meritis. Felix Restaurant verhuist volgend jaar naar het nieuw te openen 5-sterren Pillows Hotels aan de Mauritskade in Amsterdam. “Zowel Shaffy Restobar als Felix Restaurant passen nu perfect bij hun locatie.”

 

Shaffy Restobar

Clayde vertelt: “We wilden een toegankelijke plek creëren waar iedereen zich welkom voelt op ieder moment van de dag, of je nu langsloopt of één van de programma’s van Felix Meritis bezoekt.” Het restaurant kreeg daarom een kleine make-over. “In de serre kun je nu heerlijk zitten met een kop koffie en er is een sfeervolle bar voor speciale cocktails en bar bites. En natuurlijk is er het restaurantgedeelte met restobargerechten, waar je uitzicht hebt op de gracht. Kortom, een plek waar alles kan.”

Floris van Straalen

 

Chef Floris van Straalen

Waar Floris van Straalen eerder de scepter zwaaide in Felix Restaurant, is hij nu ook verantwoordelijk voor Shaffy Restobar. “De kleine gerechten zijn voor mij allemaal stuk voor stuk guilty pleasures. Bekende gerechten, maar wel net even anders dan je verwacht”, aldus Floris. De chef verdiende eerder al zijn sporen bij Oud-Sluis, Vinkeles en Pure C.

 

Felix Meritis

Het imposante gebouw aan de Keizersgracht opende in 1788. Het was het huis voor de nieuwsgierige en creatieve geest waar onder meer Napoleon en Ramses Shaffy rondhingen. Vandaag is het een cultuurhuis waar wetenschap, kunst en vermaak samenkomen. Felix Meritis is onderdeel van Amerborgh, waar ook Pillows Hotels deel van uitmaakt.