Château St. Gerlach

Château St. Gerlach wint award: ‘Beste Vergaderlocatie 2021’

Op 25 januari 2022 werd Château St. Gerlach tijdens de Meetings Award voor de tweede keer in vier jaar de award voor ‘Beste Vergaderlocatie van 2021’ uitgereikt. De vergaderlocatie, het St. Gerlach Paviljoen, is een ‘state of the art’-concept van Francine Houben van architectenbureau Mecanoo uit Delft.

Foto’s: Air Vision, Etienne van Sloun

Beste Vergaderlocatie 2021

Floris Kemper, Directeur/Gastheer van Château St. Gerlach, nam samen met Eigenaar/Algemeen directeur Camille Oostwegel de award voor ‘Beste Vergaderlocatie van het jaar 2021’ in ontvangst. Château St. Gerlach dankt de award met name aan het multifunctionele St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve dat sinds begin 2017 een toevoeging is aan het landgoed. Achter de kasteelhoeve (1668) die als toegangspoort tot landgoed Château St. Gerlach fungeert, ligt het St. Gerlach Paviljoen. Het paviljoen, met een capaciteit tot wel 1000 personen, is een ‘state of the art’-concept van Francine Houben van architectenbureau Mecanoo uit Delft.

‘Landgoed Château St. Gerlach is een inspirerende locatie voor kleine en grote vergaderingen door de onbeperkte mogelijkheden die het vergaderpaviljoen biedt. Ik ben er trots op dat we deze bijzondere plek, de Limburgse gastronomie en gastvrijheid met gasten mogen delen’, aldus Floris Kemper.


Château St. Gerlach

Duurzaamheid

Ilona van Rooij, Director Sales & Revenue, vertelt: “Wij zetten stappen om de komende jaren echt van beleving naar betekenis te gaan, met intuïtieve service en gastronomische topprestaties. Duurzaamheid staat hierin centraal met het beschermen van de prachtige natuur om ons heen, het onderhouden van het monumentale erfgoed, maar ook innoveren met duurzame oplossingen bijvoorbeeld voor onze vergaderfaciliteiten. We zijn erg dankbaar voor deze erkenning en we blijven graag nog vele jaren onze gasten verrassen en inspireren met ons unieke landgoed.”


Château St. Gerlach

Over Château St. Gerlach

In het hart van natuurgebied Ingendael en op een steenworp afstand van Maastricht, ligt het eeuwenoude Château St. Gerlach. Het hotel telt 114 hotelkamers en -appartementen. Op het landgoed bevinden zich twee eetgelegenheden: Les Salons met Franse gerechten met eigentijdse twist en het koffie- en lunchconcept Burgemeester Quicx, Coffee & More. Verder beschikt het landgoed over een eigen Spa & Wellness en 15 vergader- en banketzalen. Château St. Gerlach maakt sinds 1997 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux.

Over Meetings Awards

De Meeting Awards worden sinds 2006 uitgereikt aan de beste MICE-bedrijven en locaties. De awards zijn een initiatief van vakmagazine Meetings. De verkiezing vindt in zeven categorieën plaats. Het zijn de prijzen voor de beste meeting- en eventlocaties, de beste suppliers en de beste aanbieders van teambuildingactiviteiten en worden in vier categorieën uitgereikt tijdens het jaarlijkse Meeting Business Event. Lees hier wie is uitgeroepen tot ‘De Beste Evenementenlocatie van 2021’.

Top 5 ‘Beste Vergaderlocatie van het Jaar 2021’

  1. Château St. Gerlach (Goud)
  2. Hilton Rotterdam (Zilver)
  3. Thialf (Brons)
  4. Grand Hotel ter Duin
  5. Het Nationale Park De Hoge Veluwe