Brasserie royal

Brasserie Royal met Frank Sinatra-vibe opent half april in Drunen

Wie Drunen zegt, denkt ongetwijfeld aan de duinen die deze Brabantse plaats zo kenmerkend maken. In brasserie Royal van chefkok Giel van Schaaijk, die half april 2022 opent , zie je hier een speelse vertaalslag van. Evenals een eigenzinnige roaring twenties-stijl, een kwinkslag naar het roemrijke (hotel)verleden van het pand.

Tekst: Lisette Jongerius
Impressies: designbureau Snellaars/Geels


brasserie royal

Wat kunnen we verwachten bij brasserie Royal?

Een brasserie met een vleugje decadentie. Zo zou de nieuwe horecaonderneming van chefkok Giel van Schaaijk omschreven kunnen worden. “Klassiek, ongedwongen en bourgondisch staan hier centraal”, vertelt hij. “Met Royal willen we gasten het gevoel geven dat ze in de watten worden gelegd, zonder dat het de wereld kost. Ik wil dat mensen de deur uitgaan met het gevoel dat ze echt waar hebben gekregen voor hun geld. En dat alles in een roaring twenties-stijl, die Frank Sinatra-vibe.” Ook de kaart gaat voor ‘oud chic’ met klassiekers als krokant gebakken zwezerik, vol-au-vent of zeetong. “Maar dan met een (eigentijdse) twist.”

Waar is de brasserie gelegen?

Het pand aan het Raadhuisplein 13 in Drunen stamt uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Vroeger huisde hier Hotel-Café Royal, een begrip in het Brabantse dorp. De naam van de nieuw te openen brasserie is dan ook een verwijzing naar de allure van weleer. Na een ingrijpende verbouwing is het pand zodoende in oude glorie hersteld. Op de bovenverdieping worden vijf appartementen gerealiseerd.

Wie is de eigenaar van de brasserie?

De Brabantse horecaondernemer en chefkok Giel van Schaaijk scoorde eerder al hoge ogen met de Tilburgse zaken RAK en Hooked. Met brasserie Royal keert hij samen met zakelijk partner Jasper Brok terug naar Drunen, waar Van Schaaijk in het verleden ook al een restaurant had. Designbureau Snellaars/Geels – de branding partner van alle horecazaken van Van Schaaijk – nam het interieurontwerp op zich.


Brasserie royal

Hoe ziet het interieur van de brasserie eruit?

De Drunense duinen zijn in het ontwerp subtiel als metafoor gebruikt. “Dat zie je in het kleurenverloop, van groen (bos) en paars (heide) naar zand (duinen), dat bovendien een soort looproute vormt”, aldus designer Lars Snellaars. Blikvanger is de gouden bar. “Die vormt niet alleen letterlijk en figuurlijk het middelpunt, maar benadrukt ook het weidse van de brasserie. Het interieur wordt een moderne vertaalslag van art deco, waarbij het totaalconcept klopt. En wat ook nog eens erg Instagrammable is.”

Wanneer opent brasserie Royal?

Brasserie Royal opent naar verwachting medio april 2022.

Op de hoogte blijven van alle openingen in de horeca? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!