Best New Holiday Concept: Dit zijn de 6 genomineerden!

Bij deze genomineerden overnacht de gast anders dan anders. We zien een nieuwe generatie (vakantie)parken met oog voor design, duurzaamheid en/of f&b. We zien unieke lodges en suites midden in de natuur, en (kampeer)concepten die zich richten op nieuwe doelgroepen en de nieuwe wensen van deze tijd. Daarmee zijn deze bedrijven een goede toevoeging op het bestaande hotelsegment. Welk bedrijf brengt de volgende stap om de gast van nu te trekken het best tot uitvoering? Gelet wordt op uitvoering, originaliteit, duurzaamheid en de toekomstbestendigheid van het concept.

De categorie Best New Holiday Concept wordt mogelijk gemaakt door: ABN AMRO

Best New Holiday Concept: Dit zijn de 6 genomineerden!

 

The Unbound in Amsterdam

Een combinatie van hotelsuites en cabins aan het groene rafelrandje van Amsterdam, dat is The Unbound. Een initiatief van Ton van Oosten en Pebbles Gockel. Tot rust komen doe je hier met een glas champagne in de handgestookte hottub bij je eigen huisje, door een verfrissende duik te nemen in het meer na een saunabezoek of tijdens het bakken van pizza in je eigen buitenoven. Dankzij de cabin-service hoeft de gast niet naar buiten voor zijn ontbijtje, wijn of een diner, al zijn de gezellige lobby-bar, de shop met smaakvolle gadgets en het restaurant met groenten uit naastgelegen moestuin zeker een bezoekje waard. Lees hier meer over The Unbound.

Cuber in Hoge Veluwe (Break Away Concepts X Roompot)

Bij Cuber, een samenwerking tussen Break Away Concepts en Roompot, checken gasten in met hun smartphone, waarmee zij ook de lichten en de zonnewering bedienen. De eerste suites staan op de Hoge Veluwe, naast een gloednieuw glamping-terrein van Glamp Outdoor Camp, voor wie nog dichter bij de natuur wil komen. Door de grote glazen pui zijn de zwijnen en hertjes die rond de containersuite lopen, goed te zien. Via de app kan de gast ook een ontbijtje op bed bestellen of een lokale gids voor een fietstocht over de Veluwe. Lees hier meer over Cuber.

Boutique Hotel Beekhuizen in Velp

In september van dit jaar opende Boutique Hotel Beekhuizen. Dit kleinschalige hotel ligt op landgoed Beekhuizen, te midden van Nationaal Park Veluwezoom. Zussen Judith en Irene Stoevelaar staan aan het roer van Boutique Hotel Beekhuizen met 21 kamers. Het landgoed gaat al eeuwen terug en in 1874 opende hier het voormalige Hotel Beekhuizen, gebouwd in Zwitserse chaletstijl. Conceptontwikkelaar Introvast uit Oosterbeek ontworp de gebouwen en ruimtes met veel oog voor de historie van de plek. Lees hier meer over Boutique Hotel Beekhuizen.
 

Qurios in Gulpen (Roompot)

Qurios is een het Roompot-merk dat al vijf andere locaties in Nederland heeft (de eerste opende in 2016), en is te vinden waar voorheen een het verouderde vakantiepark Eurerem stond. Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Qurios. Zo is deze locatie volledig gasloos, is het heuvellandschap geïntegreerd in het ontwerp, zijn er groene daken en zijn er drie veel zo veel bomen aangeplant dan er gerooid moesten worden. Van de kap zijn meubels gemaakt die overal op het park zijn terug te vinden. Lees hier meer over Qurios.

Solo Retreat-concept in Otterlo (EuroParcs)

Ook EuroParcs (waarin Droomparken onlangs opging) gaat met zijn tijd mee met het vernieuwde Solo Retreat-concept. Speciaal voor solo-reizigers zijn er huisjes ontwikkeld. Er staan er nu een aantal op het park van EuroParcs in Otterlo, maar later zullen ze op meerdere plekken worden geplaatst. Duurzaam, lekker minimalistisch, maar van alle gemakken voorzien. En dat op achttien vierkante meter. De huisjes staan rond een binnenplaats met hottub, barbecue en kampvuurplek, hangmatten en loungebanken. Gasten kunnen hier gelijkgestemde stellen of vrienden ontmoeten, mochten de houten muren op ze afkomen. Lees hier meer over Solo Retreat-concept.

 

Buitenpost in Twello

Op de plek waar jarenlang Hof van Twello zat is nu Landgoed Buitenpost geopend. Begin dit jaar namen Jos Schmitz, Arnoud Pijpker en Martijn Kroon (van DAVO Bieren) en Adriaan Verkerk (van Bar Alt en Restaurant Jacobsz in Amsterdam) Hof van Twello over. Op een landgoed van twaalf hectare vind je naast de camping onder andere een wijngaard, safaritenten, het Blotevoetenpad en een streekwinkel waar je lokale producten kunt kopen. Lees hier meer over Buitenpost.
Foto: Laura Grotentraast

 

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 29 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder de genomineerden in de overige tien categorieën van de Entree Awards 2021:

Best New Hotel 1-50 Rooms

Best New Hotel 50-100 Rooms

Best New Hotel 100+ Rooms

Best New Hospitality Concept

Best New Restaurant Design

Best New Restaurant & Bar

Best New Dining Experience

Next Generation

Best New Cocktailbar

Best All Day Concept

 

Bestel hier Early Bird tickets voor de Entree Awards 2021!