Best New Dining Experience: Dit zijn de 5 genomineerden

In deze categorie kijken we naar fine dining-restaurants die een nieuwe, eigentijdse diner-ervaring neerzetten. De genomineerden onderscheiden zich op eigen wijze van ‘reguliere’ restaurants en spelen in op de gast van nu. Waar wordt dit het best volbracht?

De categorie Best New Dining Experience wordt mogelijk gemaakt door: WalravenSax

Best New Dining Experience: Dit zijn de 5 genomineerden

Wils* in Amsterdam

Restaurant Wils* dankt zijn naam aan de architect van het Olympisch Stadion en omliggende gebouwen, Jan Wils. Wils brengt een ode aan de oerkracht van alle keukens en koken op open vuur staat centraal. Het hart van Wils wordt gevormd door de vuurplaats in de keuken, waar chef Joris Bijdendijk samen met chefs Erwin Oudijk en Friso van Amerongen de gerechten bereidt. De kaart laat zich leiden door de mooiste producten uit het seizoen en verandert daarom met grote regelmaat. De chef kiest twee gangen, de overige bepaalt de gast zelf. Vermaat is eigenaar van het restaurant. Lees hier meer over Wils.

Tres in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad Rotterdam. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid – in een voormalige jazzkelder – is Tres te vinden. Tres is een eigenzinnig restaurant met een intieme sfeer waar Nederlandse producten, ambacht en inspirerende smaken de boventoon voeren. Elk gerecht van het 18-gangen tastingmenu vertelt een eigen verhaal. Lees hier meer over Tres.
Foto: Sophia van den Hoek

Bellezza in Amsterdam

Ooit was Oudezijds Achterburgwal 99 als Cul de Sac de stamkroeg van kunstzinnig Amsterdam. Nu is ’t verscholen oude pakhuis opnieuw ’t thuis van een flamboyante hoofstedeling, Bellezza. De chef serveert een culinair kunstwerk aan maximaal 24 gasten per avond. Een avond Bellezza leidt gasten door drie verschillende ruimtes. De eerste vier gangen serveert het team aan de gemeenschappelijke tafel in de spiegelzaal, waar de ruimte met de gangen mee verandert. Lees hier meer over Bellezza.
Foto: Birgit Bijl

Stadsjochies in Utrecht

Een paar jaar lang was Stadsjochies een teeltbedrijf, maar eigenaren Tony van der Hulst, Hans Oedekerk en Rob Geerlings transformeerden een deel van de kas tot restaurant. Wie het perceel van Stadsjochies oploopt, ziet als eerste een enorme kas en tuin waar planten, cressen, kruiden en kleurrijke bloemen groeien. Gerechten van het restaurant worden zo veel mogelijk gemaakt met producten uit de kas en tuinen. Andere producten worden lokaal gehaald. Lees hier meer over Stadsjochies.

Flore in Amsterdam

Op 1 september openden chef Bas van Kranen en zijn team restaurant Flore in hotel De L’Europe Amsterdam. Met Flore geeft Van Kranen invulling aan zijn liefde voor lichte gerechten en lokale ingrediënten die geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en de natuurlijke omgeving. Elke week gaat het team het land in, op zoek naar de mooiste ingrediënten van Nederland. Die gebruiken zij vervolgens in het wekelijks wisselende menu. Lees hier meer over Flore.
Foto: Chantal Arnts

 

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 29 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder de genomineerden in de overige tien categorieën van de Entree Awards 2021:

Best New Hotel 1-50 Rooms

Best New Hotel 50-100 Rooms

Best New Hotel 100+ Rooms

Best New Holiday Concept

Best New Hospitality Concept

Best New Restaurant Design

Best New Restaurant & Bar

Next Generation

Best New Cocktailbar

Best All Day Concept

 

Bestel hier Early Bird tickets voor de Entree Awards 2021!