Best New Cocktailbar: Dit zijn de 6 genomineerden!

De beste nieuwe cocktailbar weet zich te onderscheiden door de perfecte balans tussen unieke, professionele service, gastheerschap, bartenders en cocktails in precies de juiste sfeer en passend decor.

De categorie Best New Cocktailbar wordt mogelijk gemaakt door: Rutte

Best New Cocktailbar: Dit zijn de 6 genomineerden!

Dutch Courage in Amsterdam

Wereldwijd bekroonde bartenders Tess Posthumus en Timo Janse openden vorig jaar cocktailbar Dutch Courage op de historische Zeedijk in Amsterdam. Bij Dutch Courage krijgen jenever en oud-Hollandse likeuren een welverdiend podium. De cocktailkaart bestaat dan ook voor het overgrote deel uit jenever en oud-Hollandse likeuren maar ook buitenlands gedistilleerd, met verhalen die terugleiden naar Nederland, zijn verkrijgbaar. Primeur: in de Amsterdamse bar vind je ook de eerste kopstootjes-automatiek ter wereld. Lees meer over Dutch Courage.
Foto: Ming Chao

Botanero in Rotterdam

Botanero aan de Mariniersweg in Rotterdam is de cocktailbar (annex restaurant) van cocktail- en agavegoeroe David Trampe en de succesvolle Rotterdamse horecaondernemers Ron de Jong en Dave Heijnen. Trampe: “Botanero is een cocktailbar waar je gewoon lekker kan eten én echt alles vers en huisgemaakt is”. Op de cocktailkaart staan populaire klassiekers met originele, huisgemaakte twists van o.a. citroensherbet, rabarberijs of eekhoorntjesbrood-infused bourbon. Lees meer over Botanero.
Foto: Kelly Alexandre

The Rumah in Rotterdam

The Rumah in Rotterdam is te vinden aan de Oude Binnenweg. Ze hebben een voormalig bruin café omgetoverd tot een cocktailkroeg, met een hoofdrol voor rum. Daryl Lieuw-On (Entree’s Best Bartender 2017) en oud-collega en bartender Edward Nijhoff (Drink with Eddie) zijn de eigenaren van de cocktailbar. Interieurdesigner Jacobus Lit (Studio LIT) heeft samen met het cocktailduo het interieur bedacht en gebouwd. Lit: “Je voelde hier letterlijk de nostalgie, de ziel en het karakter van de zaak. Dit wilden we behouden, maar tegelijkertijd moest het café wel geschikt worden als cocktailbar.” Lees hier meer over The Rumah.
Foto: Mees van den Ekart

Bar Mokum in Amsterdam

Leroy Soumokil ontwikkelde samen met Sten van den Bedem en Sammy Salimian een originele cocktailode aan Amsterdam: Bar Mokum. Leroy: “Het interieur straalt een oud Amsterdams straatbeeld uit – een winkelstraat uit vroegere tijden in De Pijp. Met een barbier, een slijter, en ramen met rood licht als aan de Ruysdaelkade. De bar zelf is gebaseerd op een pagode die vroeger in het Vondelpark stond. Het aanbod van de bar bestaat uit Nederlandse – het liefst Amsterdamse – spirits en producten. Maar liefst 90 procent van de flessen op de backbar zijn Nederlands, met een glansrol voor jenever. Lees hier meer over Bar Mokum.
Foto: Pim Ras

Law & Order in Amsterdam

De cocktailvirtuozen Vitaly Alekseyev en Sergei Platonov openden vorig jaar in hartje Amsterdam, de Voetboogstraat, cocktailbar Law & Order. “De naam Law & Order slaat op de historie van de Voetboogstraat; hier was ooit de eerste gevangenis van Amsterdam en Nederland gevestigd. Alekseyev: “Law & Order is een BZB: een bar zonder bullshit. We bieden de beste service en cocktails in een klassieke setting met een laidback sfeertje. Uit de boxen schalt relaxte jaren ’90-hiphop. Onze cocktails zijn nooit trendgevoelig, maar vooral eenvoudig, elegant en tijdloos met een klassiek DNA.” Lees hier over over Law & Order.

George Cocktails & Food in Rotterdam

George Cocktails & Food is geïnspireerd op de speakeasy bars, maar dan is een nieuw jasje. Dat betekent de gastvrijheid en het vakmanschap van toen, maar de toegankelijkheid en het entertainment van nu, achter de bar én op muzikaal gebied. Sinds 2020 maakt George Cocktails & Food deel uit van The Party Group (samen met Villa Thalia, de Beurs & Vrienden Live). Ze serveren klassieke cocktails samen met huidige klassiekers zoals de Mojito en Pornstar Martini. Lees hier meer over George Cocktails & Food.
Foto: Pim Ras

 

Benieuwd naar de genomineerden in de andere categorieën?

De genomineerde ondernemers in de elf categorieën én de Best Bartender en Horecaondernemer van het Jaar krijgen op 29 november tijdens een feestelijke avond te horen wie er met de felbegeerde Entree Awards naar huis gaan. Een vakjury van o.a. designers, ondernemers, conceptontwikkelaars en trendwatchers beoordeelt de genomineerden in de elf categorieën. Bekijk hieronder de genomineerden in de overige tien categorieën van de Entree Awards 2021:

Best New Hotel 1-50 Rooms

Best New Hotel 50-100 Rooms

Best New Hotel 100+ Rooms

Best New Holiday Concept

Best New Hospitality Concept

Best New Restaurant Design

Best New Restaurant & Bar

Best New Dining Experience

Next Generation

Best All Day Concept

 

Bestel hier Early Bird tickets voor de Entree Awards 2021!