Steeds meer variatie alcoholvrij bier
Advertorial

Steeds meer variatie alcoholvrij bier

Alcoholvrij en alcoholarm bier is de afgelopen jaren de snelst groeiende categorie geweest, zowel in winkels als in de horeca. Aangejaagd door een steeds bewuster genietende consument hebben brouwers fors geïnvesteerd om de productiemethoden te verbeteren en verfijnen. Het resultaat is dat je nu kunt kiezen uit een rijk gevarieerd aanbod alcoholvrije en alcoholarme bieren in vele biersoorten. Smakelijk én verstandig genieten is voor jouw gast nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Alcoholvrij en alcoholarm

Als bier in Nederland is gebrouwen én niet meer dan 0,1% alcohol bevat mag het alcoholvrij worden genoemd. In de praktijk zie je deze bieren met 0.0 op het etiket, zoals Swinckels’ 0.0 en Bavaria 0.0. Bevat in Nederland gebrouwen bier meer dan 0,1% maar niet meer dan 1,2% alcohol per volume wordt het alcoholarm genoemd.

Wel mogen Europese bieren die niet in Nederland zijn gebrouwen maar volgens hun eigen landenregel alcoholvrij mogen heten ook in Nederland als zodanig worden verkocht. Jever Fun en Weihenstephaner Alkoholfrei bijvoorbeeld, of BrewDog Punk AF: in Duitsland en Engeland ligt de grens op 0,5% alcohol. Daar vallen deze bieren onder, en dus mogen ze ook hier als alcoholvrij worden aangeprezen.

Wist je dat frisdrank tot wel 0,5% alcohol kan bevatten? Toch hoeft dat niet op het etiket vermeld te worden. De alcohol zit er namelijk niet bewust in, maar kan door natuurlijke vergisting ontstaan. Net zoals rijp fruit: dat kan ook enkele tienden van procenten alcohol bevatten. Geef op jouw terraskaart wel duidelijk aan hoeveel alcohol er volgens het etiket in het bier zit. Zeker voor zwangere vrouwen is dat belangrijke informatie.

Zoveel soorten, zoveel smaken

Pils is nog steeds de bekendste en meest gedronken biersoort ter wereld. Jever Fun, Bavaria 0.0 en Swinckels’ 0.0 laten zich drinken als een pils én zijn alcoholvrij. Daarnaast vind je tegenwoordig ook alcoholvrije India pale ale, weizen, stout, blond en amber bieren. Dat betekent dat je in vrijwel elke smaakgroep een alcoholvrij alternatief kunt vinden. Het is aannemelijk dat het aanbod alcoholvrij bier alleen maar zal groeien.

Zeker zolang steeds meer consumenten niet altijd alcohol willen drinken, zal de vraag naar alcoholvrije bieren alleen maar toenemen. Een goed gevarieerd aanbod met verschillende alcoholvrije biersoorten mag dus echt niet ontbreken op jouw bierkaart. En zeker voor een goede terraskaart is een breed assortiment alcoholvrij bier een vereiste. Op sfbhoreca.nl vind je een brede selectie van Nederlandse én buitenlandse alcoholvrije bieren. Alcoholvrij bier genieten is nog nooit zo gemakkelijk én lekker geweest!

Tags: