Horeko
Advertorial

Digitalisering bespaart Villa Ruimzicht uren én kosten

Villa Ruimzicht – een elegant en modern hotel met een restaurant en bar waar iedereen zich thuis voelt. Chef Bjorn Massop vertelt over zijn passie voor lokale producten en hoe Villa Ruimzicht grote sprongen maakte door over te stappen op digitaal keuken- en personeelsmanagement.

Efficiëntie zonder het ambacht te kort te doen

Villa Ruimzicht legt de nadruk op lokaal culinair. “Zo komt al het rundvlees van een lokale boer en kan ik je precies vertellen van welke koe het vlees komt.” Als je zo ambachtelijk wil werken, zet je druk op je marge en je personeel. “Maar ik geloof dat als jij de techniek voor je laat werken, als je naar efficiëntie zoekt, dan kan je zonder het ambacht te kort doen toch normale tijden werken. En zo zijn we ook bij Horeko terecht gekomen.”Software in de keuken

“Eigenlijk werkte Horeko Kitchen Manager precies zoals ik werkte. Inhoudelijk is er bijvoorbeeld voor de kostprijsberekening niet zo veel veranderd, maar het is zoveel makkelijker en sneller geworden. Wat voorheen nog weleens gebeurde is dat een recept 4 keer gemaakt moest worden, maar dat dat niet goed werd berekend. Nu met Horeko vermenigvuldig je eenvoudig op het scherm – we zagen gelijk de derving omlaag gaan. Dat dat zoiets simpels zo’n effect heeft had ik ook niet bedacht.”

Overzichtelijke HACCP registratie

“HACCP met Horeko is waanzinnig. Het gaat knipperen als er dingen ingevuld en gedaan moeten worden en achteraf is het altijd goed terug te zien. Labelen is echt wel een kwestie van opvoeden geweest hier, maar nu klik je het recept aan, print het label en je ziet gelijk wanneer het ververst moet. Voorheen was het nog wel eens ’s avonds na de service alles controleren en labelen.”Goed personeelsmanagement dankzij Horeko

“Goede werk-privé balans vinden we belangrijk hier, ook onze mensen verdienen gewoon een pauze tijdens werktijden. Horeko Employee Manager helpt ons dit goed en systematisch te doen. Tijdens het plannen scheelt het uren en omdat het gewoon makkelijk en overzichtelijk is in één scherm – je kan gelijk de gewerkte uren en beschikbaarheid controleren tijdens het maken van de roosters.”

“Met het complete Horeko systeem kunnen we sturen op onze twee grootste kostenposten: inkoop en personeel.”
-Bjorn Massop – Villa Ruimzicht

Sturen op je twee grootste kostenposten in één systeem

Gemak en tijdsbesparing is 1, maar het systeem is voor Bjorn ook een investering die zichzelf terug verdient: “Als je goed en overzichtelijk kan roosteren en weet waar je mee bezig bent als je roostert dan kun je direct op je personeelskosten sturen. Met Horeko Employee Manager kun je iedereen daar heel makkelijk bewust van maken.” Uiteindelijke ligt de winst in totale efficiëntie.

Wil je Horeko zelfs eens proberen? Vraag een gratis demo aan!

Gerelateerd nieuws