Big Pillows sieren het mooiste plein van Utrecht
Foto Het gevelterras van Hofman in Utrecht

Hofman in Utrecht klaar voor de heropening!

Bij Hofman in Utrecht deden ze mee aan het FieldLab Café experiment en zijn ze helemaal klaar voor het terrasseizoen. Gasten kunnen er super comfortabel loungen, borrelen, lunchen en dineren, op het kleurrijke terras. “De kleuren en meubels maken het net een strandtent, maar dan in het centrum van onze stad”, zegt eigenaar Marcel Westerveld.

Tekst: Carolien Dircken

Hoe hebben jullie je bij Hofman de afgelopen weken voorbereid op heropening van de terrassen?

“We hebben net vier dagen meegedaan aan het FieldLab Café experiment, dus we hebben binnen al een beetje kunnen proefdraaien. Ik moet zeggen: dat smaakte naar meer. We zijn nu bezig met het opbouwen en het klaarmaken van de terrassen. We starten rustig, met een kleine kaart voor lunch, borrel en diner. We serveren een all day menu en alle gerechten zijn dus de gehele dag te bestellen. Fijn voor de gasten en handig voor onze voorbereiding. Tijdens de eerste lockdown hebben we de terrassen al aangepakt en inmiddels is alles bijna vernieuwd. De focus lag bij ons al steeds meer op buiten en dat is vanwege corona nog belangrijker geworden. We zijn nu de laatste loungebanken van Big Pillows in elkaar aan het zetten.”

Hoe ziet het terras van Hofman eruit?

“Ons terras ligt op het Janskerkhof: het mooiste plein van Utrecht. Hier kunnen gasten de zon zien ondergaan achter de historische panden aan het plein. Qua uitstraling lijkt het bijna op een strandtent: middenin het centrum, maar toch in de luwte en volledig overdekt met parasols. We hebben verschillende zitgedeeltes met verschillende hoogtes. Er is een deel met banken en tafels waaraan mensen kunnen eten, een hele rij picknicktafels, geschikt voor groepen en een heerlijk lounge gedeelte. We hebben het een botanische sfeer gegeven door gebruik te maken van veel planten en groen. Door de mooie, felle kleuren van de Big Pillow kussens heeft het terras een hele mooie en herkenbare uitstraling. Je weet als gast dat je bij Hofman op het terras zit: het voor- en pleinterras zijn qua sfeer goed met elkaar verbonden.”

Hoe hebben jullie dat aangepakt?

“We werken sinds vorig jaar samen met Marnix van Big Pillows. Ik las eens een artikel van hem, waarin hij het had over het belang van goede routing en het plaatsen van banken waar gasten kunnen aanschuiven zodat er contact ontstaat tussen gasten onderling. Zijn kijk op de horeca en het terras triggerde mij. Hij denkt goed mee over de verschillende ‘area’s’ op het terras: welk type gast waar kan zitten en welke meubels passen bij verschillende eet- en drinkmomenten. Door daar samen goed over na te denken wordt het terras een mooie mix van plekken waar je op de ene plek meer doorloop wilt creëren en gedeeltes waar gasten langer blijven hangen met bijvoorbeeld een speciaal biertje en een bitterbal.”

En wat maakt Big Pillows als product zo fijn?

“Met de meubels en kussen van Big Pillows bieden we veel meer comfort dan wanneer we gewone tafels en stoelen neerzetten. De kussens hebben ook een enorme aantrekkingskracht op gasten. En je kunt ze natuurlijk helemaal naar je eigen smaak vormgeven: in je eigen kleuren, eigen maten en met het logo er mooi opgeborduurd. Er zit bovendien een extra, waterdichte hoes omheen, waardoor ze weerbestendig zijn en heel lang mooi blijven. De kussens van vorig jaar zijn nog in perfecte staat en helemaal schoon, we kunnen ze zo weer gebruiken. Het is topkwaliteit.”

Tags: 

Gerelateerd nieuws