Big Pillows: ‘Buiten is het nieuwe binnen’
Advertorial

Big Pillows: ‘Buiten is het nieuwe binnen’

Van zonaanbidders en snelle borrelaars tot groepen en geliefden – op een goed terras kan iedereen terecht, vindt Marnix Brouwers. Zijn bedrijf Big Pillows levert terrasmeubilair volgens eigen concept. 

Tekst: Janneke Vermeulen
Foto's: bar-restaurants KOKS (Gemert), Doloris (Tilburg), De Fazant (Ulvenhout), Vessel (Amsterdam) en Zeemeeuw (Cadzan
d)

big pillows

Zijn deze dagen ook voor jullie de stilte voor de storm?
“We verwachten inderdaad een enorm hectische periode. Normaal lopen vanaf de Horecava de bestellingen binnen, maar nu hebben klanten gewacht totdat vanuit Den Haag de seinen op groen gingen. Ik ben bovenal erg blij voor hen dat we weer mogen!”

Hoe heeft corona het terras veranderd?
“Buiten is het nieuwe binnen geworden. Voorheen was het terras de sluitpost van de horecazaak, de focus lag op de inrichting binnen. Door corona is er veel meer aandacht voor de buitenruimte. Ook de vergrijzing geeft het terras een boost trouwens. De huidige pensionado’s zijn vitaal en ondernemend - ze fietsen wat af en pikken onderweg graag een terrasje mee. Ik ken zaken waar het terras zelfs op dinsdagochtend vol zit met fietsers.”

big pillows

Je verdiept je al 17 jaar in terrasbezoekers; welke factoren spelen een rol bij hun keuze?
“Anders dan bij een restaurantbezoek, kiest de gast bij een terrasstop negen van de tien keer op basis van een quickscan. Het aanzicht moet dus uitnodigend zijn en fraai meubilair is dan zeker belangrijk. Maar ook zonbescherming, aanwezigheid van heaters of kachels, beplanting, mogelijkheid om in of uit de wind te zitten, en, vaak vergeten, de verlichting bepalen mede of gasten langer blijven zitten dan één biertje.”

big pillows

Met Big Pillows geef je invulling aan het begrip ‘verbindend zitten’. Wat bedoel je daarmee?
“Op een traditioneel terras staan standaard tafels met twee of vier stoelen eromheen, gescheiden door krappe, onzichtbare ‘grenslijnen’. Grotere groepen moeten zelf met tafels en stoelen slepen, met een chaotisch aanzicht en extra opruimwerk tot gevolg. Wij adviseren de terrasinrichting te baseren op de routing, dat zijn de mooiste looplijnen. Zo creëer je, met de verschillende banken en tafels die wij bieden, een open setting. Groepen zitten gezellig bij en naast elkaar en gasten die niet bij elkaar horen, raken sneller in gesprek. Zo maak je een terrasmoment extra waardevol.”

big pillows

Hoe ziet jouw ideale terras eruit?
“Dat biedt voor elk type terrasbezoeker wat wils: loungebanken voor zonaanbidders; hoge tafels met krukken voor snelle borrelaars; lange tafels met banken om oma’s verjaardag aan te vieren, en wat sfeervolle cocooning zitjes voor geliefden. Met goede begeleiding vanuit de bediening nemen zonaanbidders dan een paar extra drankjes en blijven borrelaars toch nog een hapje eten!”

Komende dagen zullen we drie horecaondernemers interviewen die met Big Pillows samenwerken.

Over Big Pillows
Met onderscheidende designs op het gebied van trendy loungekussens en hip buitenmeubilair zorgt Big Pillows voor beleving op het strand, horecaterras en dakterras. Sinds 2004 zijn wij actief op het gebied van ontwerpen en produceren van loungemeubilair en het inrichten van zowel bedrijfsmatige als privé buitenlocaties. Onze meubelen zijn te vinden in beachclubs en andere horecagelegenheden, daarnaast leveren wij ook aan particulieren.

Tags: